GULASZ DLA PATOLI
27 lipca 2024, 03:46
Co Ci trzeba:
- dupny gornek
- konkubent
- olej
- mięso wieprzowe z szynki ok 1 kg
- włoszczyzna taka jak do rosołu
- mąka byle jako
- cwibla sztuk 3
- 2 Harnasie z promocji
- papryka wędzona w proszku
- pieprz
- niebiesko karta
- czosnek w proszku
- sól albo maga
Umyj ryj i ręce i jadymy durś!!!
Pokrój se ta cwibla tak jak ci pasuje (jo robiłach w piórka)
Mięso pokrój w średnia kostka ok 1 cm.
Otwier bela (piwo) i wypij na roz.
Weź miska i przełóż to pokrojone mięso do tej większej miski, (pamiętej że Twój stary w niej giry moczy).
Pokrojone mięso oprósz mąką i wymieszaj starannie - jak babe pod pierzyną.
Rozgrzej fet na patelni i jak już bydzie rozgrzany to na raty smażysz te pokrojone.
Jak już udupisz te mięso na patelnie to dodej cwibla trocha poonacz a potem przedupc wszystko do tego dupnego gorka.
I do tego samego gorka wciepnij te mięso i ta włoszczyzna - dolej szklanka wody i przyprawy - tak "na oko" i duś pod przykryciem ok 1,5 h - jak bydzie za rzadki to zrób zaklepa.
otwier drugo bela i wypij na roz :)
Dopraw wedle uznania.
i WDUPIEJTOBODOBRE
w doma tego nie mosz :)