KARMINADLE - TAKE ŻE CI NIE OPADNIE :)
28 lipca 2024, 21:07
Tytułem wstępu - z racji tego iż mąż mojej przyjaciółki narobił 46 karminadli i nie chce się podzielić, musiałam wziąć sprawy w swoje ręce...
Młody człowieku znaj me dobre serce - masz jeszcze szansę się wybielić :)
Do rzeczy
Co Ci trzeba:
- 2 miski
- patelnia
- 1 jajco
- mięso mielone wieprzowo - wołowe 0,5 kg
- czerstwe pieczywo
- poł szklani mleka
- przeprosiny od męża mojej przyjaciółki
- sól
- korzeń
- 1 ząbek czosnku
- fet to smażenia
- bułka tarto
Mięso włóż do miski dodaj sól pieprz i surowe jajko.
Do drugiej miski daj podzielone na mniejsze kawałki twarde pieczywo i zalej mlekiem.
odczekaj 5-10 minut - odsącz pieczywo w rękach jak gąbkę i dodaj do miski z mięsem
i teroz wyrabiaj, masuj jakby jutra miało nie być - przez minimum 5 minut :)
Daj fet na patelni a jak będzie się nagrzewał to z mięsa ukulej karminadelki i delikatnie oprósz w bułce tartej.
Wciepnij na rozgrzany fet i smaż po 7 minut z każdej strony.
Jo zrobiłach z tej całej partii 4 karminadle w Air Fryerze - chyba wyszły nawet lepsze niż z patelni.
A Ty...
WDUPIEJTOBODOBRE
W doma tego nie mosz :)
Dodaj komentarz